3 dagar i schweiziska alperna

Anna och Karin lämnade slask och mörker hemma och spenderade 3 dagar i schweiziska alperna, i den mysiga byn Villars sur Ollon.

Upplevelsen börjar redan på tågresan från Genèves flygplats. Tåget går längs med hela norra stranden av Genèvesjön, genom de UNESCO-märkta vingårdarna i Lavaux.
I Aigle går vi av för att byta till buss den sista sträckan upp i bergen. Just den här dagen syntes inte mycket av allt det vackra längs sjön som låg inbäddat i dimma och låga moln, men strax innan vi ankom vår slutdestination körde vi genom molnen och på andra sidan molntäcket lyste solen från en klarblå himmel, bergen tornade upp sig på alla sidor runt oss och molntäcket hade plötsligt förvandlats till något som såg ut som ett hav mellan alla vita bergstoppar med Mont Blanc i kulissen.
Känslan var helt oslagbar!

Vi checkade in på vårt hotell och ägnade dagen åt att lära känna byn Villars Sur Ollon som har det mesta man kan önska sig för ett par dagars konferensresa.
Kombinera tex. skidåkning, snövandring, rodel eller mountainbike under vintern. På sommaren går det dessutom alldeles utmärkt att vandra i fantastiska leder längs med backarna.
Allt är nära i Villars och kommunikationen till och från byn är genial, dessutom finns alla möjligheter att från byn ta sig upp i bergen med tåg, gondol eller via vandringslederna.
Villars sur Ollon är sammankopplat med skidsystemet i Les Diablerets varifrån man smidigt kan ta sig till Glacier3000 för skidåkning på 3 000 meters höjd eller varför inte göra en sk. Peak walk över bron mellan två bergstoppar på 3 000 meter?

En av höjdpunkterna var fonduelunchen som vi intog på en terrass i solen med en vidsträckt utsikt över bergen och med solen värmande i ansiktet.

Hit vill vi komma tillbaka!