Bryssel – en mix av kulturer, gastronomi och arkitektur

Mikael packade om sin väska och begav sig vidare till Belgien, närmare bestämt Bryssel.
Bryssel som många associerar med EU parlamentet och politik. Men så mycket mer det finns att utforska och besöka.
En liten storstad, där själva kärnan av staden är både mysig och lätt att ta sig runt till fots. Små kaféer, bryggerier och chokladtillverkare i alla hörn. 
En stor fördel med Bryssel är lättillgängligheten, med sin korta flygtid och direktflyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Den gastronomiska resan

Under en förmiddag utforskade vi de gastronomiska Bryssel och wow vilken upplevelse vi fick. Vi tog oss vidare till en av de bästa chokladtillverkarna som ligger precis i utkanten av staden.
Här började vi med en rundvandring av fabriken där man fick följa med på resan från början till slut. Det är verkligen häftigt att se hur mycket kärlek och jobb som ligger bakom många av de delikatesser Bryssel har att erbjuda. Efter vandringen var det dags att snöra på sig förklädet och göra sin egen choklad. Förmiddagen avslutades med en choklad och ölprovning. Låter det konstigt? Jag lovar er att det var en gastronomisk resa!

Två för en!

Vad passar bättre än att få två för en? Inte mycket säger Mikael och ler. Tillsammans med vår inspirerande guide tog vi oss vidare till Antwerpen.
Denna bubblande stad ca 1tim från Bryssel är verkligen värt ett besök. Med en kaffe i handen tog vi oss runt bland de mysiga små gatorna och inspirerades av den häfta arkitekturen staden
har att erbjuda.

Infrastruktur

Bryssel ligger väldigt långt i framkant gällande infrastruktur och det finns många intressanta pågående projekt att besöka.
Besök Urban Farm House, hamnen eller varför inte ta en härlig cykeltur i staden där våra specialiserade infrastrukturguider tar med er på en spännande dag.

Jag har under dessa dagar upplevt en helt ny stad som har så mycket att erbjuda. Allt från ett EU parlament besök till choklad och belgiska våfflor!

Konferens- eller studieresa till Bryssel?

Blir du inspirerad av att veta mer om Bryssel och hur vi kan hjälpa er att ordna en relevant, intressant och rolig studieresa till Belgien? Kontakta oss här för mer inspiration eller med er förfrågan!