Cilento – Floras nya favoritdestination

De flesta har hört talas om Sorrento och Amalfikusten. Lite mindre känt är nog Cilentokusten som ligger längre söderut.

En liten längre transfer från Neapel flygplats och man kommer till detta fortfarande ganska okända område för oss svenskar idag. Dock hittade kändisar hit tidigare för att njuta av semester och ledighet långt ifrån alla paparazzi. Bland andra Greta Garbo som fortfarande har en svit uppkallad efter sig på Villa Cimbrone.

Här finns klassiska hotell, fina villor och agriturismi. Ni kan kombinera konferens, med avkopplande vandringar i fantastisk natur & skönt strandliv, kultur & historia, mat & dryck.

Ni kan delta i matlagningskurser eller vin- och olivoljeprovningar. Se hur mozzarella tillverkas, njuta av äkta italienska pasta eller pizza. Enligt vissa studier är den lokala kosten speciellt nyttig och hälsosam. Intressant att lära sig mer om det. Gott smakar det i varje fall! 🙂

Jag rekommenderar verkligen att göra en båtutflykt för att uppleva kusten från havet men även komma till de öde stränderna som enklast nås via havet. Simma i Grotta Azzura (den blå grottan). Fotona är inte fejkade, vattnet är verkligen så blått!

Här finns även de två stränder som röstats fram som vackraste i Italien under 2014 respektive 2013.

Nu låter jag bilderna tala för sig själva… 🙂