En schweizisk pärla med utsikt över Mont Blanc

Under tre dagar i början av september åkte Anna och Karin tillsammans med 250 glada kunder till södra Schweiz i syfte att stärka relationerna inom företaget och skapa nya minnen tillsammans.

Efter att vi tagit emot ett gäng trötta resenärer på Genèves flygplats begav vi oss direkt till vinområdet i Lavaux. I en liten by mitt i vinodlingarna fick vi besöka tre olika vinkällare. Här fick vi smakprover från de lokala vingårdarna i kombination med en gående lunch, vilket uppskattades av gruppen efter den tidiga morgonen och några timmars stillasittande på flyget. Efter lunchen tog vi oss upp till vårt mål och slutdestination för denna helg, den lilla byn Villars sur Ollon.

Villars är en liten pärla som ligger på drygt 1 300 meter över havet, belägen på en solig platå med utsikt över Mont Blanc. Byn ligger exceptionellt bra till med endast 1,5 timmes transfer från Genéve. Runt omkring oss på berget stryker kossor runt fäbodar och ramar in allt till den perfekta alpby som den är. Det är en relativt liten by med smidig tillgång till de två bergsmassiven Villars-Gryon och Les Diablerets.

Helgen bjöd på solsken och 24 grader i två av tre dagar och en av höjdpunkterna var när vi med tåg tog oss upp till en platå i bergen för en teambuildande aktivitet. För de aktiva deltagarna delades kartor ut för möjlighet att vandra tillbaka till byn, här hade vi en enorm anslutning då nästan två tredjedelar av gruppen valde att promenera.

Vi avslutade en intensiv helg med äkta schweizisk fondue mellan de höga topparna i Les Diablerets. Under dagen hade ett moln dragit förbi byn, men när det sedan sprack upp på kvällen låg det ett tunt lager snö på topparna som satte en perfekt kuliss i kvällssolen som tittade fram!