Erika är nyligen hemkommen från en spännande resa till Panama och Colombia!

Panama City har en imponerande skyline som ständigt växer med nya skyskrapor – staden har en evig puls dygnet runt och är av ungefär samma storlek som Stockholm. Här finns den berömda och imponerande Panama-kanalen, en mysig ”colonial old town” och närhet till naturupplevelser – vi träffade t ex på en sengångare i ett träd på en av de små öarna i stan!

Höjdpunkten på resan var några dagar i en av Colombias pärlor, kuststaden Cartagena! En supertrevlig bekantskap vid karibiska havet. Välbevarade tjocka stadsmurar, ett kloster och den gamla fästningen som vakar över staden. Innanför ringmurarna ligger den vackra gamla delen av staden – med färgglada välbevarade kolonialhus och monument. Många små och otroligt läckra boutiquehotell och en del större hotell, b.l a. ett transformerat kloster, Sofitel Santa Clara och ett litet nytt hotell med inbyggd akvedukt från medeltiden, Hotel San Augustin – här äter man fantastiskt gott på restaurang Alma!

Fantastiskt god mat och en trevlig liten skärgård utanför där man hittar många öar, trevliga små strandhotell – och karibiskt turkost vatten att svalka sig i! I Cartagena finns flera riktigt bra konferenshotell som passar skandinaviska grupper, t. ex. Hotel Caribe där vi bodde. Här finns allt du behöver för en bra konferens och på kvällen rör du dig tryggt mellan gamla stans mysiga restauranger, caféer och myllrande torg. Hit flyger man via Bogotà eller Panama City.