Erika har nyligen varit i Tanzania – laddat batterierna och hämtat inspiration!

Ett perfekt resmål för lite mindre grupper som vill uppleva Afrika tillsammans. Kan inte tänka mig en bättre miljö för att hämta inspiration och ”bonda” med kollegor. Fantastiska naturupplevelser, god mat, skönt klimat och inte minst underbara människor med en härlig inställning till livet. Ingen tidsskillnad och bra förbindelser med Turkish Airlines.

Vi startade i Arusha där vi hälsade på vår ”bonus-son” i kåkstäderna, vidare ut i bushen genom massajland till Tarangire National Park för safari. Mängder av elefanter och en första kontakt med leopard!! I bekväm jeep och med egen guide for vi sedan genom skiftande landskap mot Serengeti. Här bodde vi i tält, långt ut i bushen – en fantastisk upplevelse. ”Bucket-shower”, giraffer och zebras utanför tältduken och på nätterna hörde vi lejonen ryta och hyenornas skratt.

Serengeti är otroligt stort och mäktigt – med en bra guide blir varje safaridag i jeepen ett nytt äventyr.

Vi avslutade safari-delen med besök nere i Ngorongoro-kratern – ännu en wow-upplevelse! Vi bodde på fina Farm House strax utanför reservatet, härligt lantligt lodgehotell med egna odlingar – perfekt för den traditionella konferensen.

Tillbaka i Arusha flög vi ut till Mafia Island, den lilla ön söder om Zanzibar. Här bodde vi mysigt precis vid stranden – hann med både fiske, paddling och snorkling med valhajar.

Ännu ett resmål jag varmt kan rekommendera för den lilla gruppen – flygplanen ut till Mafia tar oftast inte fler än 14 personer.

Bufflar Ngorongoro 2015 small Leopard Serengeti 2015 small

Kanot Olle Mafia 2015 small