Erika på två hjul i Danmark.

Vi tog färjan över till Frederikshavn och körde söderut genom ett dejligt och somrigt Danmark – många små pärlor att upptäcka längs vägen, bl a mysiga Mariager som ligger norr om Århus på västra Jylland. En riktigt idyll med kullersten och rosor som klättrar på korsvirkeshus!

Vi övernattade i Middelfart på Fyn och besökte Egeskov Slot på vägen till Köpenhamn. Väl i storstaden checkade vi in på the Square Hotel, mycket centralt vid Rådhuspladsen. Ett snyggt och trevligt hotell med perfekt läge för att upptäcka Köpenhamn. The Square hyr ut cyklar – ett skönt och effektivt sätt att se stan – vi cyklade runt till bl a Christiania, Nörrebro, Vesterbro och det populära ”Slagthus-området” – Köpenhamns eget ”meatpacking district”. Här poppar ständigt nya ställen upp, god mat, trevliga barer och en blandad publik!

Köpenhamn bygger mycket nytt och har massor att erbjuda specialintresserade grupper med fokus på bostäder, arkitektur och kultur. Här finns också många riktigt bra konferenshotell och inte minst god mat och dryck! Varför inte lägga nästa konferens i Köpenhamn, hit tar man sig smidigt med både flyg och tåg.

Mariager posthotell 275 x 366 Egeskov Slot 275 x 366