Fantastiska Paris

Tone var i Paris och det var många år sedan hon var där sist, det var dags för en uppfräschning av denna härliga stad. Vi var där i november, soligt, lite kyligt men härligt att bara strosa i staden.

Paris på cykel

För att få en känsla av Paris så började vi med en cykelsightseeing med vår guide Jean-Paul, ett inte helt ovanligt namn i Frankrike ;-).  Inga problem att cykla 10 personer men bra att göra det på förmiddagen då det är lite lugnare då, och det finns gott om lugna trevliga gator att cyklas på, Jean-Paul hade full koll på vilka gator som var lugnast. Första stoppet blev i den trevliga parken Place des Vosges där han i gruset ritade upp Paris historia snabbt och lätt, intressant att nämna är att det inte finns några höghus i Paris innerstad! Vi cyklade vidare förbi Centre George Pompidou, Louvren, över Pont Neuf, förbi Notre Dame och sedan tillbaka igen mot Marais där vi lämnade våra cyklar. En härlig förmiddag i Paris och solen sken dessutom på oss.

Missa inte Marais! Underbar stadsdel med småaffärer och mysiga bistros, lunch på livliga på Chez Janou kan varmt rekommenderas.

Restauranger och franska bistros

När det kommer till restauranger och bistros i allmänhet så är det något som det finns gott om i Paris, bara att välja känsla och typ av mat så går det att lösa, varför inte med cykeltaxi, 2 personer per taxi och bubbel under turen går att ordna.

Vi tycker om när vi inte behöver tillbringa tid i en buss så vi lärde känna mer av staden i ett ”Rally i Paris”. Med hjälp av metron, lokalbussar och till fots tog vi oss igenom Paris, med bl a följande aktiviteter under dagen.  Segway körning på bana, vi provsmakade vin och hade en boule turnering (Petanque som det heter på franska) och målade med konstnären Wiveka, en jättekul förmiddag som sedan avslutades med lunch på Café de Marronniers i Tuileries trädgården.

På kvällen åt vi en middag på mysiga Les Papilles, en supertrevlig mindre restaurang där det serveras en färdig 3-rätters meny, samma för alla gästerna! Kan varmt rekommenderas och på vägen hem promenerade vi genom Saint-Germain området, här finns mängder av trevliga barer att stanna till på.

En smak av den franska landsbygden

Det är också härligt att ta en tur utanför storstaden, känna lugnet och njuta av vacker natur. Vi åkte till den charmiga byn Giverny där konstnären Monet slog sig ner. Han anlade en fantastiskt vacker trädgård med tusentals blommor i otaliga färger och här finns den kända japanska bron bland annat, Monets trädgårdar är ett utmärkt ställe för de bra samtalen.

Lunch åt  vi på Moulin de Fourges som ligger på en otroligt vacker plats i hjärtat av de normandiska impressionisternas landskap, restaurangen ligger inhyst i en gammal vattenkvarn och utanför fönstren flyter en liten flod, på andra sidan betar normandiska kor. Vi njuter av utsikten och vår lantliga franska lunch. Vi fick tips om att ta oss vidare till en cidergård, ligger bara ca 3 km från Monets trädgård uppe på en kulle i den lilla byn, vi blev rundvisade av ägaren och såg källaren med alla cidertunnor och provsmakade givetvis.

Vill ni också cykla eller spela boule i Paris under er nästa konferensresa?

Kontakta oss så hjälper vi er att maxa både tid, budget och upplevelser under er nästa konferensresa i den vackra franska huvudstaden! Eller någon annanstans i världen också för den delen..