Hummingbird går för allas rättighet till rent vatten

Vi på Hummingbird Meetings & Events är vanligtvis ganska aktiva. Många av oss tränar regelbundet, vi promenerar och cyklar till jobbet och tar ofta gemensamma promenader på lunchen.
Varje år driver WaterAid en kampanj som kallas March for Water. Hummingbird Meetings & Events är givetvis med!

Hummingbird går för att uppmärksamma kvinnor och för allas rättighet till rent vatten

Nu i mars är det både internationella kvinnodagen (8 mars) och Världsvattendagen (22 mars) och därför kommer WaterAid att driva en kampanj som särskilt handlar om att uppmärksamma varför flickor och kvinnor drabbas värst när samhällen saknar rent vatten.

I de flesta fall när det saknas vatten nära hemmet är det kvinnors ansvar att hämta vatten, vatten som dessutom ofta är smutsigt och livsfarligt att dricka.

HummingWalk

Varje dag går miljoner kvinnor i timmar efter vatten, och det tar så mycket tid att de inte hinner utbilda sig eller arbeta. Istället fastnar de i en ond cirkel av fattigdom och sjukdom.

I mars uppmärksammar vi, genom WaterAid, varför rent vatten är så viktigt för kvinnors rättigheter och möjligheter. WaterAids kampanj heter March for Water, vi kallar vår interna kampanj för HummingWalk och för varje dag vi gemensamt uppnår 130 000 steg (10 000 steg/ medarbetare kommer vi att skänka en gåva till Wateraids viktiga arbete för alla människors rättighet till rent vatten.

Se den korta filmen om varför vi deltar i March for Water här!

Kontakta oss eller Wateraid om ni är intresserade av att göra en egen HummingWalk!