Hummingbird Meetings & Events på studieresa i Lissabon

När december-rusket i Sverige var ett faktum passade vår kollega Isabelle på att packa väskan och bege sig till vackra Lissabon för en studieresa tillsammans med våra partners. I en stad som Lissabon där nya sevärdheter och hotell avlöser varandra samt där turismen får staden att ständigt utvecklas är det viktigt för oss på Hummingbird Meetings and Events att vara uppdaterade för att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga upplägg för deras konferensresa till denna stad!

Lissabon off season – perfekt för en konferensresa

De senaste åren har Lissabon kommit att bli en tillflyktsort för många nationaliteter och däribland svenskar. Man skulle kunna dra en liknelse med södra Spanien där bland annat ett skönt klimat lockar både för semester och permanent boende.

I början på december kan Lissabon bjuda på sköna 20 grader och ligger vinden rätt kan man gå i t-shirt på kvällarna. Något som brukar vara väl uppskattat av oss nordbor. Det känns nästan lite surrealistiskt att se all den vackra julbelysningen samtidigt som uteserveringarna är fulla av människor som njuter i solen.

”En tanke som slog mig när jag strosade runt på Lissabons färgglada gator är att off season månader som november-december verkligen är en perfekt tid för en konferensresa i den här staden. Det är mindre turister, man får en rejäl dos D-vitamin och dessutom ger både flygbolagen och hotellen bättre priser!”
– Isabelle

Kombinera Lissabon med kustaden Cascais & pampiga Sintra

Inom ett behagligt avstånd från Lissabon om ca 30 minuter, längs med kusten finner man flera mysiga kuststäder och däribland Cascais. Cascais var tidigare en betydande fiskeby som under 1800-talet blev en kunglig reträtt och idag finner man flera exklusiva butiker, mysiga kaféer och för att inte tala om alla roliga aktiviteter som erbjuds – allt från surfing, segling till vandring. Perfekta aktiviteter för en konferensresa om du frågar oss!

Inte långt från Lissabon och Cascais ligger Sintra. En charmig stad beläget i de bergiga områdena som bjuder på kullerstensgator, färgglada hus, keramik butiker, portugisiska kaféer och eleganta palats. 18 km väster om Sintra finner vi även Kap Roca – Europas västligaste punkt som är väl värt ett besök. Vid klart väder har man fantastisk utsikt över atlantkusten. Det roligaste färdsättet hit är helt klart med jeep genom Sintras skogar!

Flera olika möjligheter till upplägg under en konferensresa

Med Lissabon som utgångspunkt finns det flera bra upplägg för en konferensresa. Man kan välja att ha Lissabon som bas och ta sig till Cascais och Sintra under en och samma dag alternativt så väljer man att ha Cascais som bas och tar sig in till Lissabon för puls och restaurangliv.

Ett annat förslag på upplägg är att man kombinerar Cascais och Lissabon med att bo en natt i Cascais för att sedan bo två nätter i Lissabon.

En sak är säker – Lissabon med dess städer runtomkring lämnar ingen oberörd.
Bland Lissabons sju kullar gömmer sig stadsdelar som Alfama med historiska byggnader och trånga gränder. I området Barrio Alto finns barer och restauranger i mängder och vart man än vänder blicken ser man de vackra husen utsmyckade med azulejo-mosaiker som sätter färg på staden. Allt med floden Tejo och 25 april bron som backdrop.

Är Lissabon er nästa konferensdestination? Varmt välkomna att kontakta oss så hjälper vi er skräddarsy er konferensresa utefter ert syfte och mål!