Klimatkompenserad studieresa i staden som aldrig sover – New York!

Hummingbird lever som vi lär och utvecklar och inspirerar oss ständigt genom att besöka och uppleva nya och gamla destinationer.

Just därför begav sig hela Hummingbirdteamet till New York för att under 4 dagar inspireras av The Big Apple. Som alltid klimatkompenserar vi givetvis till 100% för resa såväl som landarrangemang.

New York kan upplevas en gång, tio gånger eller 100 gånger – vinter, vår, sommar och höst.  Staden gör skäl för sitt namn: ett förändringarnas mecka där nya trender hela tiden föds. Många av oss har varit i New York flera gånger och upplevde stadens förändringar och skiftningar i allt från nya stadsdelar som håller på att växa fram till nytänkande krogar och interaktiva upplevelser.

New York – Manhattan

Vi lämnade Göteborg tidigt på torsdagsmorgonen för att landa i New York runt lunch lokal tid. Solen lyste från en klarblå himmel och efter incheckning på vårt hotell i Chelsea kastade vi oss ut på de pulserande gatorna. Det var skönt att röra på benen och trots den långa resan var gänget pigga och fyllda av nyfikenhet och förväntan. Efter en snabb dusch på hotellet promenerade vi till en mysig kvarterskrog för en enkel pasta och ett glas vin innan det var dags att sova, lite lätt påverkade av tidsomställningen.

Dagen efter var många uppe i ottan och vi var flera som uppskattade hotellets gym. Vi åt frukost på en traditionell diner spenderade sedan hela dagen med vår New Yorker och goda guidevän som tog oss runt i New York; bla The High Line, Greenwich Village, södra delen av Manhattan med Ground Zero och avslutningsvis lunch i Brooklyn. På kvällen var vi inbjudna till ett kompispar som bodde i Brooklyn där vi serverades en trerätters New York inspirerade meny med små detaljer som vi skulle gissa oss till symboliken som representerade staden. En spännande och annorlunda upplevelse och ett bra sätt att komma inpå en del av den myllrande NewYorkkulturen.

Bucket list – Skridskor i Central Park

Ett annat måste när man är i New York är givetvis ett besök i Central Park. Här snörde vi på oss skridskorna och gjorde som riktiga New Yorkers gör på helgerna – åkte skridskor i den enorma och välskötta parken, även känd som stadens lunga. På eftermiddagen strosade vi söderut längs exklusiva 5th Avenue, förbi Rockefeller Centre, Top of the Rock, Times Square och Empire State Building. Att vandra runt i New York är som att vara med i en film och även för en förstagångsbesökare är det som att komma tillbaka till en plats man tidigare besökt.

En dröm för många är den omtalade restaurangen Buddakan, känd för många som restaurangen där Carrie i serien Sex & The City hade sin förlovningsmiddag. Maten var förtrollande god och miljön en blandning av nattklubb och flott restaurang med modern asieninspirerad inredning i två våningar med öppen planlösning. En kväll vi sent ska glömma!

Från Harlem till Soho

Vår sista dag i New York lämnade vi skyskraporna och de större avenyerna och tog metron ca 20 min till Harlem på norra Manhattan. Här deltog vi i en gospelgudstjänst och fick en inblick i den gemenskap som skapas här genom gospelsången men likväl genom andra aktiviteter utanför kyrkan för att skapa tillhörighet och minska utanförskapet. Innan det var dags att ta oss mot flygplatsen för att resa hemåt igen fanns lite tid för att bara strosa runt i Greenwich Village och Soho, en lunch och en sista cappucino i solen fick avsluta detta besök i magiska New York.

Såväl våra kollegor som besökte staden för första gången som de mer inbitna New Yorkbesökarna som varit i staden över 10 gånger (!) var övertygade om att detta inte var sista gången vi var här. New York är en stad man vill komma tillbaka till och det tänker även vi göra!

Nyfiken på mer detaljer?

Vill du höra alla detaljer om vår vistelse i New York och ta del av vår absolut bästa tips? Ring eller maila oss, vi delar gärna med oss!