Karin har rekat inför konferensresor i Rom-trakten

När jag landade i Rom möttes jag av härlig försommarvärme. Det var strålande sol, drygt 25 grader och alldeles underbart för en soltörstande nordbo som jag.

Efter knappt en timmes bilfärd var jag ute på den italienska landsbygden bland gröna kullar och olivlundar. Vi promenerade genom olivodlingar med utsikt över de gröna dalarna längs Tibern och små kloster omringade av grönska – och snötäckta berg i bakgrunden. Lugnet omslöt mig direkt. Jag fick lära mig hur man skördar oliver och framställer olivolja, vi provade olja ihop med bröd och vin innan vi avslutade i det stora familjära köket i gårdens villa.

Efter detta checkade jag in på mitt vackra hotell, som tidigare varit ett adelspalats, i den lilla byn Civita Castellana, ca 50km norr om Rom i Lazioregionen. Italienska storstäder i all ära, men har man möjlighet att bo i de mindre byarna och uppleva lugnet på landsbygden tycker jag att man ska ta chansen! Här finns bra förutsättningar att hålla ihop gruppen och skapa kreativa konferenser. Den lilla staden Civita Castellana erbjuder hisnande vyer, slingrande gränder, små piazzor med mindre barer, caféer och restauranger. Den genuina känslan genomsyrar hela vistelsen.

Jag besökte även Castelli Romani, området strax söder om Rom. Detta kallas Roms vindistrikt där den mest berömda är Frascati. En vacker kardinalsvilla från 1500-talet med fantastiska vyer ända till Rom – var mitt hem för en natt. Här finns oändliga möjligheter för intressanta möten, vingårdsbesök och utomhusaktiviteter i inspirerande miljö.

Tidig vår är en perfekt tid att resa hit!

Civita Castellana - Bil Civita Castellana - Tunnor Civita Castellana - Kullerstensgata

Civita Castellana - Hotell 2 Civita Castellana - Hotell Civita Castellana - vy

Civita Castellana - Blommor