Lissabons 5 måsten under konferensresan

Lissabon

I januari i år vad Karin i Lissabon där en av hennes härliga kunder valde att lägga sin årliga konferensresa. I år präglades konferensresan av den portugisiska kulturen, intern utveckling och teambuilding.

Under tre dagar upplevde vi bl a 5 av Lissabons måsten

1. Tuktuk i Lissabon

Med små ljudlösa el-tuktuks tog vi oss fram genom Lissabon, det absolut bästa och numera trendigaste sättet att ta sig runt i Lissabon. Vi blev hämtade på hotellet med egna tuktuks och fick en tur upp och ned genom trånga gränder. Vi stannade givetvis för några fotostops och för en kaffe och nationalkakan ”Pastel de Nata”.

2. Jeep i Sintraberget

Vi blev hämtade i jeepar på hotellet och åkte upp till Sintraberget och dess lummiga skogar. Vi körde en bit off-road genom gyttja, lera och lummig trollskog. Vi han även med en lite promenad inne i Sintra innan vi tog kustvägen tillbaka via Cabo da Roca, Europas västligaste punkt (på fastlandet).

3. LX Factory

Ett av Lissabons klart coolaste område är LX Factory. Detta gamla industriområde i stadsdelen Alcantara (under brofästet till 25 April-bron) är alla hipsters favoritplats! Området har de senaste 15-20 åren förvandlats från ett övergivet industriområde till Lissabons kanske hippaste shoppingområde. Det finns mysiga, coola caféer och restauranger, inredningsbutiker, klädbutiker, Lissabons vackraste bokhandel m.m. Området är också “pyntat” med läcker streetart. På söndagar är det Street market här och stället vimlar av folk, både turister och Lisboetas.

4. Portugisiska köket

Jämförelsevis med grannarna i Spanien är portugiserna ett lite mer tystlåtet folk – temperamentet är inte lika hett, man talar mer lågmält och man tar helt enkelt inte lika stor plats. Så upplever jag även det portugisiska köket som det talas ganska lite om utanför Portugal. Men faktum är att det portugiska köket är minst lika bra som det spanska och franska. Lokala, fina och färska råvaror som tillagas från grunden med oerhört mycket kärlek och omtanke. Den traditionella rätten Bacalhau är helt klart värt att prova, för att inte tala om de fantastiska skaldjuren, den kallskurna skinkan, det ”gröna” vinet Vinho Verde samt den finfina olivoljan. Vi uppmuntrar verkligen våra grupper att våga testa den lokala och traditionella maten på konferensresan i Lissabon, den positiva upplevelsen av Lissabon kommer bara att stärkas än mer.

5. Lissabons gatuliv

Att umgås ute på gatorna är den del av den portugisiska kulturen. I området kring Barrio Alto och Cais do Sodré ligger barer och kaféer vägg i vägg. Eftersom de oftast är ganska små fungerar det så att man beställer det man ska ha och sedan går man ut på gatan för att dricka sin kaffe eller sin öl. De små gränderna är inringade av färgglada byggnader blir en mingelyta och stämningen är hög till långt in på småtimmarna när de som vill fortsätta natten drar vidare till någon av de större nattklubbarna längst floden som håller öppet till 6 på morgonen.

Lissabon är plats man vill komma tillbaka till. Ju mer man vistas i staden ju mer märker man vad som finns kvar att utforska.

Nyfiken på Lissabon?

Är du nyfiken på Lissabon och vad vi skulle kunna hitta på för just ert företag här?
Kontakta oss så hjälper vi er gärna med inspiration och förslag!

Lissabon 

  Lissabon