Från Alperna till Riveran

Chillon konferens

I juni åkte Ellen till Schweiz för att delta på årets Meeting Trophy. Resan anordnas varje år av Switzerland Convention & Incentive Bureau och är ett roligt sätt att lära sig mer om Schweiz samtidigt som man knyter kontakter från hela världen. The Meeting Trophy är ingen vanlig studieresa utan en interaktiv tävlingsresa där sju lag från olika länder tävlar mot varandra i lärorika utmaningar.

Från Alperna till Rivieran
Resan började på flygplatsen i Zürich där jag mötte upp mina lagkamrater från Stockholm. Resans första stopp var Villars och tågresan dit var som tagen ur en film. Vackra vinrankor, höga berg, pittoreska små städer och det mest spektakulära av allt var den mäktiga turkosfärgade Genevesjön som sträcker sig från Geneve i väst till Villeneuve i öst. Vi gick av i staden Agile och fortsatte resan upp i bergen med buss. Även denna resa var utöver det vanliga – krokiga små vägar med vackra vyer vart man än tittade.

Villars är en charmig liten alpby och en perfekt destination både sommar- och vintertid. Under sommaren kan man hoppa på charmiga bergståg och ge sig ut på en vandring med fantastiska vyer. Under vintern förvandlas Villars till ett magiskt vinterlandskap med möjlighet till fantastisk skidåkning och andra vinteraktiviteter. Hummingbird Meetings & Events har tillsammans med ett flertal grupper genomfört lyckade konferensresor hit.

Montreux – Schweiziska Rivieran
Under resan gjorde vi ett stopp i den charmiga lilla staden Montreux, även kallad ”The Swiss Riviera”. Här kombineras enkelt konferens med vinprovning, kulturvandring, båtturer eller vandring. Det är helt enkelt en stad som passar alla typer av grupper.

Under vår vistelse i Montreux besökte vi det vackra slottet Chateau de Chillon som är beläget på en undervattensklippa. Förr i tiden fungerade slottet som en passage för fartyg. Idag är slottet ett museum och passar utmärkt för större event, möten och middagar. Innan vi lämnade Montreux besökte vi även Charlie Chaplins gamla bostad i Vevey. Huset har gjorts om till ett museum och här kliver man rakt in i Charlies liv. Vi avslutade kvällen med en stående mingelmiddag utöver det vanliga i Charlies filmstudio.

Vill du också uppleva Schweiz på er nästa konferens?

Kontakta oss så berättar vi mer och hjälper er med ett härligt program!

Villars konferens Chillon konferens Villars konferens Montreaux