Malaga för en konferensresa med både sol och kultur

Malaga

Tone tog några dagar ledigt i november efter en höst i full fart för att njuta av ledighet i den fina staden Malaga på den spanska sydkusten. Här finns verkligen något för alla och passar utmärkt för en weekend-konferens!

Malaga fungerar utmärkt året runt

Naturligtvis är det toppen att vara här under den varmare årstiden, som det är större delen av året, men även på vinterhalvåret är det massor av kul att göra och man kan fortfarande sitta ute och äta lunch vanligtvis. Museum kanske inte alltid är kul men Picasso museet är ett litet och lättillgängligt museum. Malaga var Picassos födelsestad och här hänger många av hans tavlor och konstverk. Missa inte heller att titta in i den mäktiga katedralen inne i stan och ta sedan en kort promenad till den vackra saluhallen Mercado Central de Atarazanas som ligger i ett tidigare skeppsvarv och med en pampig entré i marmor. Provsmaka t ex  röran av fläsk i paprikasås som man brer på sin smörgås, fråga efter zurrapa.

Malagas härliga barer och restauranger

När det kommer till mat och dryck så gör staden ingen besviken, börja kvällen med ett glas lokal sherry på Antigua Casa de Guardia, en av Spaniens äldsta vinbarer som öppnade 1840. Inredningen är välbevarad med vinfat i dubbla rader och vinet servers i enkla glas ståendes vid bardisken.  Det finns massor av bra restauranger, allt ifrån traditionella tapasrestauranger till de mer experimentella köket. Värda att testa är bl a Batik och Soca! Finns något för alla smaker och önskemål och är ett uppskattat inslag för våra konferensgrupper.

Vandra Caminito del Rey utanför Malaga

Strax utanför staden finns en jättehäftig vandringsled som var klassad som en av världens farligaste. Men det var innan det sattes upp skyddsräcken och gjordes mer tillgänglig. Man går längs ravinen el Chorro på 100 meters höjd och en vandring på ca 3 timmar. Det är en relativt enkel vandring men inget för höjdrädda. Här få man möjlighet att upptäcka det fantastiskt dramatiska och vackra naturområdet. Riktigt bra och spännande!

Konferens och aktiviteter i och runt Malaga

Här finns massor med intressanta och speciella hotell för konferensgrupper. Utmärkta möteslokaler, härliga takbarer och restauranger i världsklass! Både i och runt Malaga finns oändligt med aktiviteter för att uppleva Malaga och den andalusiska kulturen och naturen.

Ta en tur till Nerja för att besöka de välkända grottorna, vandra i bergsfloder och bada i vattenfall eller varför inte utmana kollegorna i beach games innan ni paddlar in i solnedgången. Ronda ligger också på dagsturavstånd och är ett måste om man besöker Malagaområdet.

Hör av er till oss så berättar vi mer om Malaga eller någon av våra andra favoritplatser i Spanien eller övriga världen!