Konferensresa med vinvandring i Toscana

Vi på Hummingbird har de senaste åren sett ett starkt växande intresse för att kombinerad konferensresa med vinvandringar bland våra kunder – och vi förstår varför!

Till en början med så spelar miljön en otroligt stor roll och här uppfyller Toscanaregionen alla behov. Den idylliska bilden av böljande landskap, vinrankor så långt ögat når, små medeltida städer, slingrande vägar och stigar och såklart det genuina italienska folket, som driver sina ofta familjeägda företag som gått i generationer med hjärta och själ.

Så här skulle ett program under en konferensresa på temat vandring, mat och vin se ut

För att komma nära inpå och få uppleva Toscana på riktigt brukar vi på Hummingbird rekommendera att man under sin konferensresa bosätter sig på en av regionens alla vingårdar. Många av vingårdarna har bevarat sina gårdshus från medeltiden där bönderna på gården förr bodde, men som de idag har rustat upp och gjort om till välfungerande och moderna rum – med en italiensk touch såklart!

Många av de vingårdar vi samarbetar med erbjuder både vinprovningar av gårdens viner men också matlagningskurser med gårdens kock. Konferensen kan man hålla utomhus, eller i form av en Walk & Talk mellan olika vingårdar.

Vad kan bli bättre än att på ankomstdagen få provsmaka gårdens viner och äta en god bit italiensk parmigiano-ost till? För att sedan ta plats vid långbordet och sätta händerna i pizzadegen och tillsammans med kocken tillaga kvällens middag? – Inte mycket säger vi, mer italienskt än så blir det inte.

Vandringsleder i världsklass

Många rutinerade vandrare vågar påstå att Toscana och de Apuanska alperna är paradiset. Här finns flertalet vandringsleder och stigar i olika svårighetsgrader som får varje aktiv person att jubla. På vägen kan man alltid göra stopp i en vinkällare eller besöka andra vingårdar för vinprovning eller en konferens under bar himmel. Det är även populärt att ge sig ut på cykel för att uppleva Toscana och på vägen slå sig ner på en typisk Toskansk restaurang för att njuta av det toskanska köket.

Är ni intresserade av en konferensresa med tema mat & vin?

Kontakta oss, så berättar vi mer!