Franska Rivieran – perfekt för konferens i januari

Vi på Hummingbird har på senare tid sett en ny trend bland våra kunder. Januari är numer en väldigt populär månad att arrangera konferensresa i. Nytt år, nya mål och kanske en och annan ny kollega som ska skolas in i företaget – då är Nice och den Franska Rivieran en perfekt destination för konferensresan eller kick-offen. Isabelle åkte dit för att uppleva städer som Nice, Cannes och Monaco!

Behagligt klimat i januari för konferensresa eller kick-off

Nice i januari är väldigt behagligt. På dagarna mäter temperaturen närmare 16 grader och solen värmer skönt. För oss svenskar som levt i mörkret i några månader är det härligt att komma iväg för ett miljöombyte och påfyllnad av D-vitamin. Att äta lunch i t-shirt i januari brukar vara väl uppskattat!

Från Nice flygplats är det en kort transportsträcka innan man befinner sig i stadens centrum. Den långa strandpromenaden Promenade Des Anglais kryllar av soldyrkande människor och många av stadens uteserveringar håller fortfarande öppet.

Utflykt till Monaco, Cannes eller Antibes

Man kan säga att Nice har det ultimata läget för att uppleva Franska Rivieran. Öster om Nice, på ca 40 minuter med buss når man Monaco. Den lyxiga staden med det berömda Casinot man bara inte får missa.

Ca 30 minuter väster ut ligger både Cannes och Antibes. Mysiga städer där man kan förlora sig i timmar genom att bara strosa runt längs gatorna.

Då Nice är omringat av berg finns även flertalet bergsbyar som är väl värda ett besök. Mitt uppe i bergen finns vingårdar där man förslagsvis kan äta lunch eller middag mellan konferenspassen.

Vill ni också uppleva Nice och den Franska Rivieran under er konferensresa?

Hör av er till oss så berättar vi mer!