Konferensresa på Canal du Midi med kanalbåt

Kanal | Hummingbird Konferens

Vi var ett glatt gäng kollegor som åkte iväg till Languedoc i södra Frankrike för att testa ett nytt spännande sätt att konferera, på kanalbåt!

Förväntansfulla flög vi till Toulouse och åkte vidare till vår hamnbas. På vägen gjorde vi stop i den mysiga medeltida staden Carcassonne för en äkta fransk lunch på uteservering vid ett av de små torgen. Vi strosade runt bland gränderna, kikade i de små butikerna och provsmakade lokala delikatesser. Sen var det dags att åka vidare mot Homps där vi checkade in på våra båtar.

Innan avresa provianterade vi i en lokal matvarubutik, vi fick en genomgång hur vi skulle sköta och köra båtarna och sedan var det dags….

I lagom och lugn takt färdades vi längs med kanalerna, genom vackra landskap, förbi små byar dit i aldrig hade kommit till via landsväg, längs med vinfält och olivlundar, genom slussar…

Trots det behagliga tempot så händer det alltid saker på en båt och det är ett perfekt resesätt för de grupper. Ni bor ihop, umgås med varandra och kan verkligen satsa på team building. Det finns uppgifter och ansvarsonråden för alla ombord. Allt från att köra båten, hjälpa till vid slussandet, hålla koll på karta och berätta om omgivningarna ni passerar, serva med snacks och dryck, laga mat, handla frukostbaguetter, diska, mm. Och givetvis byts man av inom båten eller mellan båtarna.

När det kändes lagom stannade till vid någon by för lunch, promenad eller vinprovning hos lokal producent. Vi hade med oss cyklar ombord och några av oss gjord ett par cykelutflykter för att komma längre in i landet. Vill man ha lite utamning med cykling längre upp på kullarna för att skåda en vacker panormautsikt över omgivningarna.

Vi valde att växla mellan att ha gemensamma måltider ombord eller på restaurang i land. Vi tog även paus från kanalbåtlivet och gjorde gemensamma utflykter med buss till någon vingård för vinprovning och lunch.

Behöver en grupp konferera kan man göra det tex under en vandring i land, varje båt kan få var sitt ämne att diskutera och redovisa under en gemensam lunch/middag. Är det en mindre grupp samlas ni på en av båtarna och är det större arrangerar vi möteslokal i land.

Vi hade fantastiskt roligt! Ett kul och nytt sätt att åka på konferensresa!

Varje båt tar 8-10 personer, så beroende på storlek, disponerar en grupp 2-3 båtar. Vi åkte till södra Frankrike men välj mellan bl.a. Frankrike, Italien, England och Holland.

Vimprovning Slussa

Sallad Kanal

Hus Baguette och croissant

Carcasonne