Konferensresa till fantastiska Rom!

Rom – Den eviga staden!

Efter månader av planering åkte Matilda och Karin till Rom tillsammans med ett 90-tal härliga kunder för att genomföra den årliga konferensresan. Tillsammans med kunden hade vi byggt ett intressant, relevant och innehållsrikt program som förutom relationsbyggande aktiviteter även innefattade kultur, historia samt viktiga lärdomar genom Kristina Kappelin som gav oss en otroligt engagerande föreläsning med tänkvärda jämförelser mellan Sverige och Italien historiskt sett och fram till idag.

Lunch på vinslott

Direkt vid ankomst välkomnades våra gäster på ett vinslott för lunch, vinsmakning och besök i vinkällaren. Mycket uppskattat och ett bra sätt att direkt få landa och känna in destinationen de just anlänt till och som de tillsammans skulle spendera de närmsta tre dygnen. Under eftermiddagen checkade vi in på ett centralt beläget hotell med perfekt läge mitt i Rom, mellan romantiska Trastevere och Roms historiska centrum.

Rom är en lättillgänglig storstad

Rom är verkligen en storstad som är så otroligt lätt att förtrollas av och förlora sig i. Vi hör ofta i samtal med våra kunder att man är lite skeptisk till just denna typ av plats för sin konferensresa. Mest för att man tror att det är svårt att hålla ihop gruppen och att några deltagare kanske avviker på grund av alla frestelser som lockar i det pulserande utbudet så fort man sätter foten utanför hotellet.

Vi skulle säga att man inte ska oroa sig för det utan det handlar helt enkelt om hur man bygger upp och planerar programmet för att åstadkomma det motsatta, dvs bygga relationer inom företaget och förföras av i Rom tillsammans i stället.

Förutom gruppmöten och intressanta föreläsningar ordnade vi interagerande aktiviteter på stan, bra reflektioner genom guidning av Rom och stadens betydelse för dagens samhälle, yoga i gryningen på en takterrass, lunch på vinslott, typisk romersk aperetivo på ett kullerstenstorg för alla deltagare med efterföljande middag i Trasteveres labyrintiska gränder uppdelade i smågrupper på olika restauranger för att sedan avsluta med en rustik men samtidigt elegant gemensam middag med vinprovning, musik och party på en egen gård i vindistriktet strax söder om Rom.

Det var trötta men glada deltagare som vi släppte av på Fiumcino Airport på söndagsmorgonen. Rom ger mersmak och vi har redan börjat planera för nästa besök i denna otroliga stad!

Karin & Matildas tips för att upptäcka Rom:

Gå upp tidigt och ta dig ut på en egen tur genom Rom medan staden vaknar till liv, då det ännu inte är någon trängsel. På en timmes promenad eller jogg hinner man med flera av Roms ”must do’s” ; Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Piazza Venezia, Fontana di Trevi mfl..

Att vandra genom Rom är som att promenera genom ett konstverk. Det är så vackert och mäktigt att man då och då får nyp sig i armen. Hela historien ryms i en och samma fantastiska stad och det som är så fint är tillgängligheten att få uppleva så mycket under en promenad eller cykeltur genom staden. Rom är otroligt promenadvänligt och trots sin storlek och sina närmare 3 miljoner invånare är det smidigt och lätt att ta sig runt till fots.

Nyfiken på Rom?

Blir du nyfiken på Rom och hur en konferens i den eviga staden skulle kunna vara?

Kontakta oss så kan vi tillsammans hitta det bästa upplägget för att uppnå det som just ni vill åstadkomma med er konferensresa!