Hett tips – Konferensresa till Tel Aviv!

Mikael är nyss hemkommen efter en rekresa till Tel Aviv där en av alla våra härliga kunder valt att lägga sin konferens till hösten.
Det är den bästa destinationen han upplevt!

Tel Aviv bubblar

Få städer kan erbjuda lika mycket på så liten yta. Här finns allt, och då menar jag allt. Stränder av världsklass, konferensmöjligheter till tusen, mat som tar dig till himmelriket och utflykter som ger gåshud för livet. Direktflyg från både Arlanda och Köpenhamn, från Göteborg åker man smidigt med mellanlandning. Med en kort transfer vid ankomst är man snabbt inne i den bubblande staden.

Konferera i Tel Aviv

Förutom att många av våra hotell håller hög standard på konferensrum så finns här så många sätt att inspirera era medarbetare. Vi startade vår dag genom att till fots ta oss från vårt hotell som ligger längs den 14km långa sandstranden. Här finns ypperliga öppna ytor för grupparbeten, mysiga gränder att integrera med lokalbefolkningen eller ha olika workshops i staden.
I norra delen av Tel Aviv ligger ett område med bryggor som rymmer restauranger med havsutsikt, saluhallen och matmarknaden Shuk Hanamal. Varför inte ha en problemlösar-eftermiddag här?

Gastronomin

Maten är ännu en anledning att älska Tel Aviv. Det finns alltid nya smaker att uppleva: ett stort glas färskpressad granatäppeljuice på Carmel Market. Frozen yoghurt med fruktiga och nötiga tillbehör på hypade Tamara. Falafel i vilket gathörn som helst. Maten är en mix från Nordafrika, Mellanöstern och Medelhavet.
Under en av kvällarna rekommenderar jag ett besök i Old Jaffa. Här äter vi Shakshuka på restaurangen Dr Shakshuka. Till förrätt delar vi på äkta Hummus i världsklass. Det blir inte bättre än så här. Lokalt, smakrikt och en magisk stämning.

Jerusalem och Oljeberget

Ett måste vid en konferensresa till Tel Aviv är ett besök i Jerusalem och Döda Havet. Transfern mellan de två städerna är knappa timmen och ner till Döda Havet från Jerusalem ytterligare ca 30min. Jag föreslår verkligen att man lägger en natt i Jerusalem, dels för att det finns så mycket att upptäcka dels för att maximera vår tid på plats.
Jerusalem som är en av de finaste städerna jag besökt ger verkligen en skildring från det mer häftiga Tel Aviv. Att gå innanför murarna i och se skildringarna från fyra olika religioner ger inte bara minnen för livet, utan även gåshud ända in i benmärgen. Efter att vi strosat runt i gamla stan, bland alla dofter och intryck, kommer vi ner till Klagomuren. Hit tar sig judarna och ber. Det går inte att beskriva intrycken vi får under vår resa.

Utöver gamla stan tar vi oss också till Oljeberget med utsikt över staden. Magiskt!

Masada & Döda Havet

Cirka en timma från Jerusalem ligger Herodes klippfästning Masada 400 meter upp på en klippa. Här byggde kung Herodes sitt palats. Vi tar oss upp med linbanan till toppen och upplever den fantastiska utsikten över Döda Havet och öknen.

Vi avslutar vår utflyktsdag med att bada i döda havet. Om ni någon gång har undrat hur det är att vara viktlös så vet ni hur det känns efter ett dopp här. Med en salthalt på ca 34% flyter man som en kork i vattnet. Här äter vi en lunch innan vi sedan tar oss tillbaka mot vårt hotell.

Nyfiken på Tel Aviv?

Det finns inget som slår en konferensresa till Tel Aviv. Utan tvekan den bästa destinationen jag någonsin upplevt!
Kontakta oss så tar vi fram ett skräddarsytt upplägg för er nästa konferensresa!