Lisa var på plats i Rio!

Silence Por Favor!

Speakern bad om tystnad inför OS-finalerna på friidrottsarenan. Startskottet gick och det öronbedövande jublet utbröt. Hummingbird var på plats under de olympiska spelen och förutom att beskåda världens bästa atleter lärde vi oss även känna en av världens absolut vackraste städer.
Lugnet har nu lagt sig i Rio de Janeiro. Staden där allt kretsar kring stränderna som vi alla kan namnen på; Copacabana, Ipanema, Leblon, Flamengo. Stränderna skiljs åt av gröna toppar som skjuter sig spikrakt rätt upp ur jorden och havet. Sockertoppen är den mest berömda.
Det som rioborna själva är mest tacksamma för vad arrangemanget gett dem är den förbättrade infrastrukturen och staden binds idag samman med Rios Miami, Barra da Tijuca, där även Olympic Park är belägen. Barra har en magisk strand på 12 km där många hotell, höga hus och gallerior trängs på breda genomfartslederna.

Om vi förflyttar oss en bit in från stränderna hittar vi stadens historiska centrum som är byggd under kolonialtiden med mängder av vackra och intressanta landmärken såsom kristusstatyn, den kritvita akvedukten i Lapa och den färggranna trappan Escalera Seleron.

Under vistelsen i Rio slog det oss att det mentala avståndet mellan Skandinavien och Florida inte är så stort och om man istället flyger två timmar till så landar man mitt i regnskogen bland Hummingbirds och papegojor, bland tropiska dofter, sambarytmer och strandfotboll och i en mentalitet som är så mycket friare vår egen. En stad som verkligen berör. Rio de Janeiro arbetar nu hårt för att inte drabbas av en post-olympic-dipp. Och vi på Hummingbird har idéer och tips för er som planerar att investera tid och pengar i en längre konferensresa. Kan ni tänka er något mäktigare än att ni nu har möjligheten att både konferera och spela fotboll på Maracana Stadium och där segerbanketten dukas upp i straffområdet. Ur högtalarna strömmar inspelade ljudupptagningar från riktiga matcher som får er att känna er som Marta mot Schelin, eller Neymar mot Messi. Vi vet känslan – vi har varit där!

akvedukten-i-lapa-small    leblon-och-ipanema-small-3

maracana-small-3     hummingbird-konferens-lisa-och-fredrik-flaggor

strandaktiviteter-small      os-ringar-small-beskuren

hummingbird-konferens-rio-sanna-kallur-beskuren