Malta slutar aldrig överraska

Mikael har varit på ett fantastiskt besök på den lilla ön Malta. Den multikulturella nationen mitt i medelhavet med sina influenser från Italien, Mellanöstern och Europa kan få vem som helst på fall. Malta har allt, och då menar jag allt. Naturen, aktiviteterna, maten, människorna. Listan kan göras hur lång som helst! Hit tar man sig med direktflyg från Stockholm och Köpenhamn eller med en smidig mellanlandning om ni har nära till Göteborg.

Äventyrliga aktiviteter

Efter frukosten begav vi oss längs den klippiga kusten till Blue Grotto. Här hoppade vi på de små båtarna Luzzus som tog oss in genom grottorna. Självklart hoppade vi även i det turkosblå vattnet.
När vi hade torkat var det dags för nästa äventyr som till fots tog oss upp på de klippiga bergen. Vi avslutade vår trekking-tur med en picnic lunch som bestod av charkbrickor, ostar, lokala viner och mycket mer. Tillsammans med maten, havet i bakgrunden och de rutiga små dukarna satte vi oss ner för att bara ta in alla intryck.

Mdina

Vi tog oss upp norr från vårt hotell till ett måste här på ön, att besöka Mdina. Denna mystiska lilla by omringad av stadsmuren ger gåshud varje gång.
Att anlända hit när skymningen börjar falla och se facklorna tändas i varje gatuhörn är helt magiskt. Hit ska man bara, så är det!

Upplev ett annat Malta

Precis intill Malta ligger systerön Gozo som är något helt unikt. Vi startade dagen i soluppgången och hoppade på vårt färdmedel för dagen, speedboats. Med diverse adrenalinkickar under vår färd passerade vi
både häftiga raviner och Maltas egna paradis, Blå Lagunen. Väl vid ankomst till Gozo väntade vårt nästa äventyr, en Jeepsafari runt ön där vi besökte allt från lokala bagerier till fantastiska utsiktsplatser.
Lunch åt vi på bästa restaurangen på ön, Ta French. 


Gozo är något helt annat än Malta, lugnt, genuint och ett minne för livet. 
Eftersom Malta är väldigt litet är det väldigt lätt att ta sig runt och utforska olika delar av de olika öarna.

Malta slutar aldrig att förvåna mig, om de så är mat, kultur eller aktivitetsmässigt. Här skapas intryck för livet!

Aktiv konferensresa till Malta?

Blir du inspirerad och vill veta mer om Malta och hur vi skulle kunna lägga upp er konferensresa där?

Kontakta oss här för mer inspiration eller med er förfrågan!