Konferens, matlagning och vandring på Malta i kombination med Sicilien

Mikael har precis varit med ytterligare ett genomförande på Malta. Det börjar bli som ett andra hem säger han och skrattar. Den här gången tänkte jag att vi fokuserar på det alternativa Malta, det som man kanske inte nödvändigtvis ser eller upptäcker vid ett första besök. Känslor och relationer man tar med sig hem och behåller lång tid framöver.

Matlagning bland Olivlundar

Vi startade vår dag med en härlig frukost på hotellet, därefter hoppade vi på de gamla Vintage-bussarna som skulle ta oss norrut, mot de öppna landskapen på Malta. Här välkomnades vi av vår vän Louis, som berättade hur olivgården gått i generationer och gav oss flera smakprovningar längs med vägen. Vi fortsatte dagen med att laga vår egen lunch tillsammans. Mitt i olivlunden med den havsblå himlen ovanför oss, med hjälp av stenugnar, lokala råvaror och ta ett glas vin med våra kollegor. Dagen kunde inte slutat bättre!

Marsaxlokk

Vår resa fortsatte och vi tog oss söderut längs ön, mot den lilla fiskebyn Marsaxlokk. Det här är Malta, det multikulturella, det färgglada och det än mindre exploaterade landskapen. När vi anländer fångas man direkt av de vackra vyerna, det är som man befinner sig mitt i ett vykort. De färgglada båtarna (Luzzus) ligger och guppar med horisonten i bakgrunden.

Här stannar vi till på restaurangen Zest som vi har vår första workshop för dagen. En kreativ förmiddag med medarbetaren i fokus. Skratt och glädje blandas med härliga diskussioner om vad som är viktigt för medarbetaren. Vi avslutar med en family style – lunch, det bästa sättet när man vill integrera och skapa nya samtalsämnen vid matbordet.

Efter lunchen tar vi en promenad runt byn med vår fantastiska guide. Det här är något annorlunda, något historiskt, något alternativt!

Mdina Glass

Hantverken, kanske inte det första man tänker på när man hör Malta, men så duktiga dem är! Uppe i Mdina ”den tysta staden” hittar vi Mdina Glass. Ett besök vid glasbruket för att beskåda alla mästerverk som görs för hand är verkligen något man kommer ihåg. Här hittar man verkligen den perfekta presenten för att ta med sig hem.

Kombination med Sicilien

Sicilien och Malta är närmre än du tror och en kombination man lätt kan göra. Att starta resan på Malta och sedan ta sig över till Sicilien via direktflyg (knappt man hinner lyfta innan man ska ner) eller via båt (ca 1,5tim) rekommenderas verkligen. Väl vid ankomst har vi hiking runt vulkanen Etna, äter 5-rätters menyer eller bara njuter av den italienska charmen som fångar oss. Övernattning eller bara en dagsutflykt, vilket som passar er bäst.

Är ni intresserade av en konferensresa till Malta?

Kontakta oss, så berättar vi mer!