Norra Italien – Kultur, natur och gastronomi

Från pulserande Milano till sagolika Lago Maggiore

Karin har spenderat en vecka i norra Italien, med start i Milano via Comosjön innan hon plockade upp Mikael vid Lago Maggiore.

Norra Italien har allt av det bästa Italien har att erbjuda. Milano är en dynamisk storstad med ståtlig kultur och arkitektur, mode i överflöd, vansinnigt god och vällagad mat samt ett pulserande nattliv. Med tåg eller bil tar man sig på en timme till sjöarna Lago di Como och Lago Maggiore.

En dag på Comosjön

Under en dag med privat båt och vår mysiga guide, Claudio, utforskade vi Comosjön och de små byarna som klättrar uppför bergen som omringar sjön. Här ligger lyxvillorna på rad; Versace, Clooney och Branson för att nämna några.

Naturupplevelser runt Lago Maggiore

Vi åkte vidare och checkade in på ett strandnära hotell i Baveno med sjön och bergen som en vacker kuliss utanför fönstret. Byarna Baveno och Stresa ligger bredvid varandra längs Lago Maggiores nordvästra strand och härifrån är det lätt att utforska de närliggande öarna Isola Bella och Isola di Pescatori. Linbanan i Stresa var också en upplevelse och tog oss upp på toppen av Mottarone, ca 1500 meter över havet. Eftermiddagens aperitivo smakade extra gott i solen, omringad av de snötäckta bergstopparna i Italienska och Schweiziska alperna. Under vinterhalvåret intar skidåkare Mottarone medan man under vår, sommar och höst har en mängd fantastiska vandrings- och cykelleder att välja mellan.

Konferensresa till Lago Maggiore

Vi har under dessa dagar fascinerats och förförts av dessa vackra platser. Miljöerna inbjuder till utomhuskonferenser, vandrande möten samt aktiviteter och upplevelser med naturen ständigt närvarande. Trots känslan av småskalighet i byarna och på öarna kan man ha konferenser, aktiviteter och middagsarrangemang för flera tusen personer här. Och vi rekommenderar det verkligen! Här finns något för alla och vi hjälper er givetvis med allt från reseplaneringen och konferensen till specialanpassade aktiviteter med lokal förankring och för just ert syfte och önskemål.

Kontakta oss här!