Ny hotellpärla i Chamonix – Pointe Isabelle!

Namnet Pointe Isabelle kommer från Isabella Straton, en banbrytande bergsbestigerska. Hon utmanade konventionerna i en traditionellt mansdominerad värld – under många år inspirerade hon kvinnliga äventyrerskor. Hon föddes 1838 i England och ärvde i tjugoårsåldern familjens förmögenhet då hon förlorade både systrar och föräldrar.

En väninna lärde Isabella att älska klättring och tillsammans började de bestiga berg i både Alperna och Pyrenéerna. Hon träffade en bergsguide, de gifte sig de bosatte sig i närheten av Chamonix. Många år senare öppnade barnbarnen hotellet i Chamonix som en hyllning till sin farmor, och gav hotellet namnet efter berget i Mont-Blancmassivet som för första gången bestegs av just Isabelle Straton 1875!

Hotellet som har 45 rum och ligger centralt i Chamonix har genomgått en helrenovering och nyligen öppnat igen! Inredningen har noggrant genomtänkt skapats av den kända svenska designfirman Stylt Trampoli – samma som designat Stora Hotellet i Umeå! I Chamonix har man låtit sig inspireras av historien om Isabelle, vilket ni kommer att känna när ni besöker hotellet!

www.pointeisabelle.com

Hotel Pointe Isabelle utsida sommar

Pointe Isabelle Bistro

Hotel Pointe Isabelle sovrum