Oslo, ett klimatsmart val för konferensresan

Oslo har blivit utnämnd till Europas Gröna Huvudstad 2019 och efter ett besök i Norges vackra huvudstad är det lätt att förstå varför!

Konferensdestination med nära till aktiva upplevelser

Karin har under tre dagar utforskat Oslo och den den vackra och natursköna halvön Bygdøy. Utöver flotta bostäder erbjuder Bygdøy ett stort friluftsområde med stränder, cykel- och vandringsleder. Men Bygdøy är kanske mest känt för alla sina museer tex Vikingskipshuset, Norsk Folkmuseum Kon-Tikimuseet samt Oscarshalls Slott, kungahusets officiella sommarhus. Man tar sig lätt till Bygdøy med lokaltrafikens bussar eller båtar från centrala Oslo.

Arkitektur och multikultur

Jag upplevde Oslo som en liten storstad med nära till allt och väldigt promenadvänligt. På en halvdag promenerar man lätt till de flesta sevärdheter. En lunch på Vippa Saluhall är ett hett tips. Vippas vision är att förena människor och kulturer och min känsla är ett mycket lyckat koncept. Här finns unga ambitiösa företagare från hela världen som serverar streetfood med hjälp av lokala ingredienser. Här kan man till exempel äta tacos med smak av både Oslo och Mexiko. Vippa ligger längst ut på piren Vippetangen och det tar ca 15 minuters promenad från Oslos Operahus som också är ett måste under ett besök i Olso.

Klimatneutral stad

Jag fascinerades av alla elbilar som trafikerade Oslos gator, faktum är att 30% av alla bilar här går på el. Det märks tydligt att norrmännen är miljömedvetna och staden har som mål att bli CO2-neutrala till 2050.

Vill ni veta mer om Oslo och hur vi kan hjälpa er att konferera klimatneutralt?
Hör av er till oss så berättar vi mer!