Rekresa till Åre – Uppdatera och lära känna Sveriges mest magiska fjällvärd ännu bättre

I slutet på mars åkte Kajsa, Karin och Erika  upprymda och förväntansfulla till Åre. Syftet med resan var att verkligen lära känna byn bättre – Knyta närmare relationer till våra lokala samarbetspartners, identifiera och hitta nya leverantörer, kolla in de senaste restaurangerna, reka hotell, upptäcka fjället, åka nattåg samt hänga med en av våra kära kunder.

Från Göteborgs till Åre med tåg – Somna till barmark och vakna upp i ett vitt vinterlandskap

Kl. 19.29 klev vi ombord och installerade oss i vår sovvagn som vi skulle spendera nästkommande timmar i, trångt men riktigt riktigt mysigt!  Nattåg är ju egentligen helt magiska. Du kryper ner till sömns i en stad och vaknar upp i en annan. Optimal spendering av tid och minimal mängd slösad tid eftersom det inte kräver någon restid till en flygplats, incheckning av bagage eller väntan vid en gate. Bara kliva på och sova direkt! Det är även miljövänligt – vilket utöver upplevelsen i sig är mer än halva anledningen att resa med just nattåg!

Livet i Åre och vad gör man för att hinna med så mycket som möjligt?

Ibland får man ha lite ’’tur’’ med vädret och det var precis det vi fick samtliga dagar i Åre. Åreskutan var öppen samtliga dagar (bara en sån sak) och gassande sol från morgon till kväll!

Möten inplanerade från morgon till eftermiddag men på ett aktivt, roligt och fartfyllt sätt! Precis den kombination och känsla vi vill få till när vi planerar möten och events för våra kunder.  För att ni ska förstå vad vi menar med hektiskt.. Så har vi valt att skriva specifikt om hur just en dag såg ut..

Frukostmöte på hotellet, följt av snabbt ombyte till matchande skidställ och skidor för att transporteras vidare med lift till VM-platån och njuta av en magisk lunch ’’With a view’’ på La Gondola.
Mätta och belåtna och taggade på skidåkning tog vi oss ut i backarna för att bedöma avstånd och sträcka för en ’’Walk and talk’’ aktivitet som ska äga rum mitt på fjället hösten 2024.

Back to the slope again och skidåkning hela vägen ner till Årebyn. Av med pjäxorna och på med vinteroveraller och något bekvämare skor för att hoppa på våra skotrar som tog oss via Åresjön vidare mot Renfjället och Vita Renen. Våffla med hjortronsylt mot en husvägg i vårsol, livet på en pinne.

Basturitual, bad i äventyrsbadet och visning på hotellet stod på schemat innan det var dags att packa ihop våra väskor, checka ut från hotellet ta en transport vidare för visning på Fröå Gruva. Innan vår efterlängtade middag ihop med kund passade vi på att hoppa in i plurret igen på Hotel Copperhills Spa!

Vad tycker vi om Åre efter att vi kommit hem och hunnit landa i alla våra intryck?

För att sammanfatta detta blogginlägg så är vi alla tre helt nykära i Åre. Åre är vackert ÅRET RUNT och erbjuder oändliga aktivitetsmöjligheter oavsett årstid och intressen. Listan för upplevelser och teambuilding-aktiviteter som finns är oändliga och endast kreativiteten kan stoppa oss. Alla ingredienser för ett lyckat event eller konferens i Åre med aktiva inslag finns alltså här.

Sammanfattningsvis är Åre en plats som betyder mycket för oss! Och vi ser fram emot att skapa fler minnen och upplevelser här ihop med våra kunder!

Kontakta oss gärna om du har funderingar om Åre och hur vi skulle kunna hjälpa dig att planera nästa konferens eller event här!

 

Skidor i Åre Snöskoter i Åre