Konferens med skogsbad i Småland

konferens småland

Vår egen småländska Isabelle tog sig under maj månad till sina hemtrakter för att utforska och lära sig mer om vad Småland har att erbjuda och hur man gör en skogskonferens. Efter ett dygn som mestadels spenderades i den småländska urskogen kan hon definitivt konstatera att Småland är ett perfekt alternativ för de som lockas av naturupplevelser och riktigt god mat!

Vandring i småländsk urskog

Är det något man ska uppleva under en konferensresa till Småland så är det skogen. Tidigt på morgonen samlades vi på en gård några mil från Lammhult där vår guide välkomnade oss. Väderleksrapporten visade ösregn men hos oss var det inga sura miner. Snarare låg det en väldigt mysig och förväntansfull känsla i luften.

I början av vår vandring passerade vi ladugårdar med några veckors nyfödda lamm. Vi skymtade även hagar med kor och hästar. Vidare vandrade vi in i skogen där terrängen delvis var kuperad men samtidigt perfekt anpassad för att alla skulle klara av det. Efter ett antal km kom vi till en utkiksplats högt upp på ett berg där vi hade utsikt över sjö och skog. Här serverades vi fika i form av kaffe, te och väldigt goda och matiga wraps.

Vi vandrade ner från berget igen och fortsatte genom skogen tills vi någon timme senare fick sällskap av tre riktigt inbitna smålänningar. Dessa var för några timmar våra instruktörer i lerduveskytte! Bland oss i gruppen fanns det både erfarna och oerfarna skyttar men instruktörerna fick oss alla att känna oss trygga och gav hela tiden tips och visade hur man på bästa sätt ska stå för att pricka rätt. I slutet blev vi även uppdelade i lag där vi gjorde en lättare prickskyttetävling lagen emellan.

Lunch mitt i skogen

Vi fortsatte sedan vår vandring genom stigar, grusvägar och snår och kom till slut till en liten skogsglänta där det var uppdukat för lunch! Med fantastiskt fin dukning, eldar och vår alldeles egna kock fick vi slå oss ner till bords och njuta av råraka med klassiska tillbehör och kittlande bubblor i form av prosecco. Detta var en otroligt häftig matupplevelse vi sent kommer glömma!

Aktiviteter för alla årstider

Småland bör inte bara besökas på våren utan även på hösten! Under augusti/september är det hög tid för kräftfiske i de småländska sjöarna och vad passar då bättre än att få vara med och lägga ut nät och fiska upp sina egna kräftor som kocken sedan tillagar på kvällen? På hösten är det också hög tid för svampplockning och i de småländska skogarna kryllar det av svamp. Under dagen får ni plocka kryddor och svamp som kocken sedan använder som huvudsakliga råvaror under kvällens middag.

Konferensresa till Småland?

Är ni nyfikna på hur vi kan skapa ett skogsbad likt Isabelles upplevelse i de Småländska skogarnaHör av er till oss!

 

konferens småland konferens småland konferens småland konferens småland