Isabelle har rekat i Rom inför vinterns konferensresor

Rom i början av oktober är fantastiskt. Staden har något mindre turister och temperaturen är sådär perfekt att man varken svettas eller fryser. Isabelle är precis hemkommen från en snabbvisit i staden:
”Väldigt bra konferenshotell, fantastiska sevärdheter, arkitektur och pasta i mängder – alla ingredienser för en lyckad konferensresa om du frågar mig” säger hon.

Konferenshotell i världsklass med romersk charm

Många av stadens äldsta hotell har funnits sedan 1800-talet. Interiören och arkitekturen andas historia precis som de ska när man kommer till Rom. Vad sägs om att konferera på Hotel Quirinale med privat ingång till Roms Opera? Ryktet säger att den Italienska Kungen Viktor Emanuel II vägrade bli blöt om eventuellt dåligt väder skulle uppstå när han från hotellet skulle ta sig till operan. Han beordrade därför hotellet att bygga en privat ingång till operan, som finns kvar än idag.

Man kan också bo och konferera på historiska Hotel Camilla Savelli, som från början är en kyrka som än idag har den kyrkliga delen kvar. Hotellet har även kvar sitt kloster där tre nunnor fortfarande lever och verkar i sin dagliga verksamhet. Helt enkelt en fantastisk kontrast!

Kombinera klassiska sevärdheter i Rom med utflykt till vinområdet

I en stad så historisk som Rom bör man under en konferensresa ha en guidad tur så man får se de klassiska sevärdheterna som än idag är så välbevarade. Vi pratar bland annat om Fontana Di Trevi, Spanska trappan, Colosseum och Pantheon.

Vill man bort från storstadspulsen kan man på under timmen ta sig till staden Castel Gandolfo och Albanosjön. Vid Albanosjön har påven sitt sommarresidens som är väl värt ett besök samt att man vid sjön kan göra massor med roliga aktiviteter så som att paddla kanot och avsluta med vinprovning.

Konferensresa till Rom?

Vill ni också uppleva det historiska Rom under er kommande konferensresa?

Hör av er till oss så berättar vi mer om Rom eller någon av våra andra favoritplatser i Italien!