SAS tar sig an Stockholm-Hamburg

Nu är det åter dags för SAS att öppna upp direktlinje mellan Stockholm och Hamburg. På 1,5 timmar kommer man på ett enkelt sätt till Tysklands näst största stad. Det blir två avgångar i båda riktningarna dagligen – en på söndagar. Ta chansen att uppleva Hamburg och norra Tyskland.

Näringslivet i regionen sjuder av aktivitet och Hamburgs hamn är en av de viktigaste i Europa, men Hamburg är inte bara en stor hamnstad. Här finns så mycket mer – mysiga fik, museer och konsthallar. Paddla kanot på kanalerna genom stan eller ströva runt mellan secondhandbutiker.

 

Mellan 2006 och 2013 pågick IBA-utställningen (Internationale Bauausstellung) i Hamburg. IBA är en återkommande utställning som flyttar mellan olika städer i Tyskland. Den fokuserar på nya idéer kring stadsplanering med sociala, kulturella och ekologiska projekt i staden och dess region. Nu har man tagit beslutet av fortsätta projektet efter utställningen och utveckla de södra delarna av Hamburg. Detta gör Hamburg mycket intressant för såväl stadsplanerare, arkitekter och landskapsplanerare som för ”vanliga” arkitekturintresserade.