Segla, konferera och vandra – Kroatien är mäktigt och vackert!

Hummingbird Grupp & Konferens la tillsammans med sina systerföretag tidigare under 2017 sin egen konferensresa ombord på segelbåt i Kroatien. Vi passade på att kombinera segling och teambuilding med vandring på Solta och Hvar. Mäkta magiskt när vi sista dagen under seglingen tillbaka till hamnen i Trogir hamnade i ett delfinstim, en perfekt avslutning på en fantastisk resa.

Programmet i kort;

Vi flög till Split och efter en kort transfer till hamnen i Trogir delades vi upp i 3 grupper och gick ombord på vår segelbåt för helgen. Många utav oss hade aldrig seglat tidigare, knapp varit ombord på en segelbåt. Men med våra vana skeppare kände sig alla lugna och trygga (när vi väl kommit ombord).

Efter en gemensam lunch var det dags att sätta segel och ta sikte mot ön Solta där vi också skulle övernatta och inta kvällens middag. Skön och lagom första dag.

Andra dagen vaknar vi upp till skvalpande vågor och kvittrande fåglar och vi startar dagen med ett yogapass innan frukost. Sen är det dags att sätta segel mot nästa ö Hvar.  Vi tar god tid på oss, på ”vägen” till Hvar sätter vi ankare, intar lunch och passar på att ta ett dopp i det vackra blå vattnet.

Väl framme på Hvar har vi bytt seglarskorna mot vandringskängorna, dags att upptäcka denna exotiska ö med en vandring på ca 3-4 timmar tillsammans. Här har vid tid till ”goa” samtal och att lära känna kollegorna bättre. Aldrig har väl en öl smakat så gott som efter en 3-timmars vandring bland stockar och stenar. Middag på trevlig restaurang i Hvar innan alla tackade för sig och somnade till vaggandet av vågorna.

Precis som dagen innan startade vi dagen med ett yogapass innan frukost. Fantastisk start på dagen och som också gör att frukosten smakar extra gott.

Sen sätter vi segel åter mot Solta, fast en annan del av ön. Även denna dag snörar vi på oss vandringskängorna och med förberedda frågor hoppar vi i land och vandrar ett par timmar medan vi diskuterar och löser uppgifterna vi fått tilldelade oss. Ett bra sätt att konferera utanför konferenslokalen. Fantastisk gemensam middag på kvällen och med dagens alla intryck gör att vi även denna kväll somnar ganska ovaggade ombord på båten.

Sista dagen efter yoga och frukost är det dags att sätta segel och sakta börja bege sig åter mot hamnen i Trogir där helgens äventyr snart är över. Halvvägs tillbaka hamnar vi i ett delfinstim, otroligt mäktigt att bara flyta runt med båten medan delfinerna simmar runt omkring.

Åter i Trogir säger vi hejdå till vår skeppare, hinner snabbt kolla in den lilla pittoreska byn innan transferen går till flygplatsen och flyget hem till Göteborg.

Tusen tack Kroatien, Split och segelbåtar!
Det har varit fantastiskt att hänga en helg, på återseende…

Kolla in vår film från denna magiska resa!