Oslo, perfekt för konferens- eller studieresa med tåg eller buss

Operahouse oslo

I september hade Tone förmånen att få tillbringa några dagar på studieresa i Oslo tillsammans med ett företag där det var fokus på arkitektur.

Studiebesök med arkitektur i Oslo

Det var längesedan jag var i Oslo så är väldigt positivt överraskad av hur trevlig staden har blivit och hur fint det är med Oslofjorden som blivit så tillgänglig, säger Tone. Allt ligger nära och det är härligt att kunna uppleva staden till fots. Vad gäller arkitektur och stadsplanering så har det verkligen hänt mycket under det senaste decenniet. Här finns något för alla discipliner att bli inspirerade av.

Operahuset som öppnade 2008, ligger mitt i staden. Att kunna gå upp på taket på Operan är häftigt, det var också arkitektens tanke, att bygga en opera som är tillgänglig för alla och som också blir ett landmärke i staden. ”Den norska naturen är till för alla” och Oslos Operahus bygger på samma princip.

Alldeles nära ligger Barcode området, många kontorsbyggnader men också lägenheter, ett område som växer. I Barcode åt vi en fantastiskt god middag på Restaurang Vaaghals och på den varma årstiden finns det flera fina bad i det nya området vid fjorden som i princip ligger mitt i staden.

Nytt i Oslo 2020

2020 finns det ännu mer intressant att se, då öppnar både nya Munch museet, det nya Nasjonalmuseum och ett nytt stadsbibliotek Deichmanske bibliotek, allt inom gångavstånd i det nya Oslofjord området. Det har byggts och byggs många nya trevlig hotell i staden, allt från mindre boutique hotell till större konferenshotell.

Upplev Oslo

Vi cyklade runt i med guide vilket gav oss möjligheten att se många delar av staden, både de äldre delarna som numera blivit hippa, Vulkanområdet t ex och  det nya moderna Barcode, Tjuvholmen m m. Missa inte heller en tur upp till Holmenkollen, åk upp i hoppbacketornet som svajar lite lätt om det blåser och avsluta med en supergod äpplekaka på mysiga Frognersaetern. Vi åt en god lunch på fina Ekebergrestaurangen och här hade vi en en fantastisk utsikt över Oslo. Efter lunchen tog vi en promenad i den fina Ekebergparken skulpturpark.

Nyfiken på att uppleva arkitektur i Oslo?

Vill ni också uppleva Oslos arkitektur och utveckling under er kommande konferens- eller studieresa?

Hör av er till oss så berättar vi mer om Oslo eller någon av våra andra favoritplatser i Norge!

Vulkan Oslo Sörrenga bad o hus Holmenkollen

Ekeberg restaurang Cykeltur Oslo Barcode Oslo