Studieresa till Tallinn, ett nära och intressant resmål för arkitektur

Staffan har varit på en studieresa i Tallinn och Estland där han tittade på arkitektur.
Tallinn med omnejd kryllar av spännande arkitektur där man vårdar och använder gamla byggnader och strukturer till nya användningsområden.
Tallinn ligger endast 1 timma med flyg från Stockholm eller Köpenhamn. Här finns stora möjligheter att studera arkitektur från många olika tidsepoker, allt från bebyggelsen i Tallinns Gamla stad till det ultramoderna ombyggda och nybyggda.

Konstraster och många stilar

Tallinn är en kompakt kuststad med kontraster. Här finns en välbevarad medeltida gamla stad, unika träförorter, Art Nouveau byggnader, Sovjetarkitektur och fin modern Estnisk Arkitektur. Slående är förmågan att använda gamla strukturer, bygga om och till, och därmed skapa nya spännande verksamheter.

Experter inom arkitektur

Med hjälp av två lokala arkitekturguider fick jag möjlighet under två fullspäckade dagar möjlighet att se det mesta av Arkitektur i Tallinn. Mina guider var arkitekter och kulturvetare väl insatta i byggnadshistoria och arkitektur. Vi såg både gammalt och nytt, mycket i trä som är ett lokalt material. Under Sovjettiden var betong det material man använde i första hand.

Invånarna i Tallinn är medvetna. Ett av de mest intressanta besöken vi gjorde var i området Telliskivi, även kallat ” Hipsterville”. Telliskivi är en f.d. järnvägsverkstad, numera finns här fullt av kaféer, restauranger, konstgallerier samt kreativa företag och människor.

Tallinn med omnejd har massor att erbjuda inom arkitektur och kultur. Under min vistelse i Tallinn bodde och åt jag väldigt rimliga priser.

Går ni i studieresetankar?

Jag kan verkligen rekommendera Tallinn för att göra en studieresa med fokus på arkitektur. Har man inte intresse av arkitektur är det även en fantastisk destination för en konferensresa!

Kontakta oss med din förfrågan!