Studieresa i Dalsland – Hummingbirds nya smultronställe

Dalsland konferens

Dalsland är en ännu ganska outforskad konferensort i Sverige. Karin och Isabelle begav sig därför till detta smultronställe för att fylla på kunskapsbanken med upplevelser och för att få uppleva vildmarkslivet och lära sig allt om hur man kan kombinera en vildmarkskonferens i naturen med lyxig guldkant!

Boende i glashus

Från Göteborg når man Dalsland på två timmar buss, ett behagligt avstånd om du frågar oss. Vid ankomst möts vi av bondgårdar, älgar, djupa skogar och glittrande sjöar. Det där lugnet och lyckokänslan av att vara mitt i naturen och att allt känns väldigt enkelt och fridfullt infinner sig direkt.

Vi hade bokat boende i ett av de vackra glashusen som ligger avskilt på en udde precis ovanför vattenbrynet, vi blev inte besvikna. Utsikten var fantastisk och det enda som hördes var våra skratt, fågelkvitter och det kluckande vattnet som slog mot bergskanten. På udden finns två glashus med dubbelsängar där man kan hysa in 4 personer i gruppen som önskar mer av ”glamping” livet.

Vilt och natur

I Dalsland känner man sig bortkopplad från omvärlden och för företaget som vill återfå dynamiken efter att ha jobbat hemma under en längre tid är detta en helt perfekt konferensdestination.

Ett bra tema för en konferensresa till Dalsland är Vildmarksliv. Förslagsvis kan man vid ankomst till Dalsland gå ombord på kyrkbåtar där hela företaget ska hjälpas åt att ro båten över sjön tills man ankommer till lägerplatsen. Här äter man vildmarkslunch som man själva tillagar över öppen eld. Samtidigt som solen går ner kan man ta ett dopp i sjön precis intill eller varför inte basta och bada badtunna. Natten spenderar man i kåtor (stora tält) där liggunderlaget är granris och renfällar. Att en natt frångå det klassiska konferensboendet stärker gruppdynamiken och man får en upplevelse av vildmarksliv man sällan får vid andra typer av boenden.

Trots att vildmarkslivet i sig är en fantastisk upplevelse rekommenderar vi att man övriga nätter ger sina medarbetare kontrasten och bor på en herrgård med riktiga sängar och bekvämligheter. Dalsland har flertalet unika boenden med anrik historia som är perfekt att kombinera med boende i kåtorna.

Aktiviteter som stärker teamet

Tidigt morgonen efter gav vi oss ut på en ridtur bland Dalslands djupa skogar och sjöar. Bland träd och grönska finns höghöjdsbanor för företaget som vill utmanas på hög höjd och ziplines för den som vill få adrenalinet att pumpa. För att utveckla samarbetsviljan kan vi ordna med samarbetsövningar som är kopplade till tillit, gruppdynamik och lyhördhet. Vill man uppleva naturen från vattnet kan man paddla kajak eller varför inte göra gruppövningar och konstruera en flotte. För den vin-, öl- eller whiskeyintresserade kan man självklart också ordna med vin eller ölprovning i naturen med häpnadsväckande vyer.

Fyllda med energi och ro i själen lämnade vi Dalsland. Men en sak är säker – vi kommer komma tillbaka. Vi var rörande överens om att detta är en fantastisk pärla i Sverige fler företag borde uppleva!

Vill ni veta mer om vår studieresa till Dalsland kontakta oss så berättar vi om hur vi kan hjälpa er arrangera en oförglömlig vildmarkskonferens!

 

vildmarkskonferens Dalsland  vildmarkskonferens Dalsland vildmarkskonferens Dalsland vildmarkskonferens Dalsland

vildmarkskonferens Dalsland vildmarkskonferens Dalsland Vildmarkskonferens 7 Vildmarkskonferens 1