Följ med på studieresa inom arkitektur och stadsutveckling till Oslo!

För att göra det möjligt för fler att åka på studieresor inom arkitektur anordnar vi på Hummingbird Meetings & Events vad vi kallar öppna studieresor till Oslo i maj 2024. Öppna studieresor innebär att gruppens deltagare kan komma från olika byråer. Små verksamheter eller några få från en större byrå får möjlighet att se bra arkitektur med högt kvalificerade guider.

Anmäl dig idag – först till kvarn!

All information om resan, programinnehåll och anmälan hittar du här!
För att ge våra deltagare högsta kvalitet begränsar vi varje grupp till max 25 personer.

Grupp 1: 22-24 maj 2024
Grupp 2: 24-26 maj 2024

Varmt välkommen att anmäla dig, mer information och anmälan finns här!

Sista dag för anmälan är den 1 april.

Några ord om våra guider

Alla turer guidas av proffs med relevant utbildning som arkitekter och/eller konsthistoriker. Lokalkännedom och insikt är deras största styrka. De vill ge dig hela historien, inte bara visa fina byggnader. Våra guider har genom åren arrangerat mer än 200 turer för grupper från 2 till 120 personer, och deras omfattande erfarenhet är den bästa grunden för ett lyckat besök.

Varmt välkommen att anmäla dig här!

Idéer på arkitektur som vi kommer att få uppleva under vår studieresa till Oslo

Modern arkitektur i Oslo har genomgått betydande förändringar de senaste åren, med ett ständigt ökande intresse för innovativ design och hållbara byggnader där nya byggnader är designade med fokus på energieffektivitet, gröna tak, solenergi och andra miljövänliga element.  Stadsutvecklingen i Oslo har fokuserat på att integrera modern arkitektur med befintliga omgivningar. Gamla fabriksområden och hamnområden har byggts om till bostadsområden och kontorslokaler, ofta med en blandning av gammal och ny arkitektur.

Modern arkitektur i Oslo hämtar ofta inspiration från den skandinaviska designtraditionen. Det handlar om enkla linjer, funktionalitet och användning av naturmaterial som trä och sten, andra innovativa material och teknologi, såsom glasfasader, smarta byggnadsledningssystem och avancerade byggtekniker.

Nedan följer några exempel på objekt i Oslo för att ge en uppfattning om den moderna arkitekturen som har blomstrat de senaste åren. Självklart finns det många fler intressanta byggnader och projekt i staden att upptäcka.

Ett axplock på intressant arkitektur i Oslo

Deichman är Oslos nya huvudbibliotek och ligger i Bjørvika nära stadens ikoniska operahus. Det är ett modernt och dynamiskt bibliotek som inte bara innehåller Deichmans omfattande boksamlingar, utan också en biograf, mediaverkstäder, spelzoner, lounger och en restaurang.

Operahuset i Oslo en av de mest ikoniska moderna byggnaderna i Oslo. Det är ritat av det norska arkitektkontoret Snøhetta.

Astrup Fearn Ley-museet är ett konstmuseum som också det designat av Snøhetta och inrymmer en imponerande samling av modern konst.

Barcode är en serie höga kontorsbyggnader som ligger längs Bjørvika-området i centrala Oslo. Dessa byggnader har moderna, rektangulära former och representerar en satsning på ny stadsutveckling och modern arkitektur i stadens centrum.

Bjørvika är ett av de mest moderna och dynamiska områdena i centrala Oslo som genomgått en omfattande stadsutveckling och omvandling från ett tidigare hamnområde till ett blandat stadsområde med bostäder, kontor, kulturinstitutioner. Offentliga områden med promenadstråk längs vattnet, parker och torg, vilket gör det till en attraktiv destination för både lokalbefolkningen och besökare.

Det nya Munch-museet ligger i området och är ett imponerande exempel på modern arkitektur. Herreros vinnande arkitektoniska förslag bygger på idén om ett tornformat museum, där huvudfunktionerna är organiserade vertikalt. Sextio meter på höjden, klädd i återvunna, perforerade aluminiumpaneler med varierande grad av genomskinlighet, och med sin distinkt lutande toppsektion är tornet ett väl synligt landmärke från alla håll.

Det nya Nasjonalmuseet är en del av programmet FutureBuilt, som ställer vissa krav på miljötänkande. Bland annat måste byggnaden uppfylla energistandarden för ett passivhus.

Fornebu var Oslos flygplats från 1939 till 1998, och håller på att omvandlas till en ny urban stadsdel, som kommer att ha mer än 10 000 bostäder och 20 000 arbetsplatser när den är klar.

Hållbart byggande som ex. Valle Wood, Hasle Tre och Kristian August Gate.

Längs med Akerselva finns sevärda nya och gamla strukturer, bl.a. Oslo National Academy of the Arts, Vulkan som är ett f.d. industriområde som har utvecklats av företaget Vulkan Eiendom och har blivit en populär plats för både lokalbefolkningen och besökare, med en koncentration av intressanta byggnader som mathallen, nya bostäder, hotell och kulturella mötesplatser.

Varmt välkommen!

Varmt välkommen att anmäla dig, mer information och anmälan finns här!

Sista dag för anmälan är den 1 april.