Verona – Italiens lilla Rom och The City of Love

Isabelle är precis hemkommen från Norra Italien där hon utforskat Verona med omnejd. Med Verona som bas är det väldigt lätt att göra utflykter till närliggande städer och byar med den lokala kollektivtrafiken. På 40 minuter med buss når man de medeltida byarna vid Gardasjön och efter 1 timme med tåg är man mitt i Venedig, staden i havet.

Vi landade på Bergamo flygplats och valde att åka tåg till Verona. Resan tog ca 2,5 h och gick smidigt. När man närmar sig Verona kan man från tågfönstret se vinrankor stolt visa upp sig så långt ögat når. Man kan inte missa att man befinner sig i vinregionen Veneto som sträcker sig ända till Venedig och även gränsar till södra delen av Österrike.

Verona, en stad med stort kulturarv

En konferensresa till Verona innebär en resa till en stad med stort kulturarv. Staden kallas i folkmun för lilla Rom då staden mitt på det centrala piazzat, Piazza Bra, har en anrik Amfiteater. Ett mindre Colosseum som stått stadigt sedan romartiden.

Innanför murarna är det lätt att ta sig fram, allt ligger väldigt kompakt och man kan lätt förlora sig i staden i flera timmar. Under en dag såg vi till att både få en dos av kultur så som Julias balkong. William Shakespeares hjärtskärande historia om Romeo och Julia utspelade sig nämligen mitt i Verona och Julias balkong har därför kommit att bli en av stadens mest kända symboler. Vi såg även till att strosa längs shoppinggatan Via Mazzini och såklart – aperitivo och middag på Piazza delle Erbe (där det ryktas att Madonna äger en lägenhet!). Överallt finner man charmiga hål i väggen där både lokalbefolkningen och turister njuter av ltaliens goda.

 

Cykling eller båt i Garda

Eftersom Verona har ett utmärkt läge för utflykter och bra kollektivtrafikförbindelser tog vi oss en dag till Lazise, en stad intill Gardasjön. Efter ca 40 minuter nådde vi denna lilla stad som har historia och monument från Romartiden, Medeltiden och Renässansen. Härifrån kan man göra massor av konferensaktiviteter. Bland annat cykling längs Gardasjön, båtturer på sjön, vinprovning m.fl.

En annan stad som har bra förbindelser från Verona är Venedig. Hit tog vi oss med snabbtåg på endast 1 timme. Det är väldigt tacksamt och smidigt då man när man ankommer till Venedigs centralstation befinner sig mitt i staden med kanalerna rakt framför sig, det känns precis som i en film.

Är ni intresserade av en konferensresa till Italien?

Kontakta oss, så berättar vi mer!