Konferensresa och CSR – hur kan det kombineras?

Många känner att de vill bidra till något värdefullt och hållbart under sin konferensresa. Det kan vara att hjälpa lokalbefolkningen på något sätt eller aktivt göra något för miljön eller för det land man besöker.

Om man funderar på att ordna en konferensresa på temat CSR är Schweiz en väldigt bra plats för just detta. Schweizarna har en nära och kär relation till naturen och har länge levt i samspel med den. På söndagarna är det mesta i de schweiziska städerna stängt och gatorna gapar tomma. Detta är en dag att tillbringas i naturen, och schweizarna njuter oerhört mycket av den.

Ge ett mervärde till konferensen

För den som verkligen vill göra skillnad vill vi inspirera och uppmuntra till att göra en välbehövlig insats för naturens fortlevnad. Det kan bli ett fint och engagerande inslag i konferensprogrammet och något som många drivs av och brinner för. Det ger ett mervärde för gruppen och ett värdefullt gemensamt minne att ha med sig i framtiden.

Var med och bidra till ett mer hållbart samhälle på olika sätt

Kossorna kommer tacka dig – En stor och viktig uppgift som även är en naturupplevelse, en bra samarbetsövning och som kommer till gagn både för kossorna och olika småkryp, är att vara med och rensa betesmarker längs bergssluttningarna i de Schweiziska alperna. Här har laviner dragit fram under vintermånaderna och träd börjat växa upp, vilket i sin tur minskar de öppna landskapen. Högarna av stubbar, stockar och sly som samlas ihop bildar bostäder för mängder av viktiga insekter och mikroorganismer. Win-win!

Ta vara på matsvinnet – Andra kreativa idéer är att på ett lite annorlunda sätt ta vara på matsvinnet. En krökt morot tex, kan inte säljas i butiken och går därför till spillo när kunderna hellre köper raka och ”riktiga” morötter. Denna typ av svinn tas tillvara på och används i ett kreativt samarbete i en lite annorlunda matlagningsupplevelse efter konferenspasset. Resultatet blir en middag som smakar gott både i munnen och för samvetet.

Världens renaste vatten – Ytterligare gåvor från den Schweiziska naturen är det rena, fina vattnet från glaciärer och bergssjöar. Vattnet tas tillvara på och används till att generera förnybar energi. Dessutom är det schweiziska vattnet ett av de renaste i världen och går utmärkt att dricka direkt från naturliga vattenfall såväl som ur fontäner i städerna. Bara att fylla vattenflaskan. Vi tar er med på en tur som följer produktionen av dricksvatten från naturen till kranarna.

Träffa eldsjälarna bakom KITRO – Låt oss presentera Naomi och Anastasia. Dessa superkrafter träffades under utbildningen på Hotel Management School och såg med egna ögon hur mycket mat som slängdes i hotellköken. Det inspirerade dem till att skapa KITRO som nu nominerats till Swiss Award for The Environment. Wow och grattis säger vi på Hummingbird! För den som är intresserad av att veta mer om KITRO och idéerna bakom uppdraget kan vi ordna möten och studiebesök.

Hummingbirds miljöarbete

Hummingbird bidrar också själva på ett flertal sätt till en bättre värld. Vi har ett flerårigt engagemang som vänföretag i WWF, vi stödjer internatskolan Kiotani utanför Nairobi i Kenya och vi klimatkompenserar för alla våra kunders konferensresor till 100% genom investeringar i olika koldioxidabsorberande projekt i olika delar av världen.

Här kan du läsa om vårt miljöarbete.

Visst låter allt detta superintressant?

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er att skapa en upplevelsebaserad konferens där ni både bygger relationer mellan medarbetarna och samtidigt skapar ett mervärde genom att aktivt bidra till en mer hållbar värld.

 

Foto: Switzerland Tourism